Снимка: архив, БГНЕС

Управленската декларация на "Продължаваме промяната" (ПП) влиза в пленарната зала на Народното събрание. Документът съдържа 4 основни приоритета, по които втората политическа сила ще търси подкрепа от депутатите днес.

Още по темата
Декларацията на ПП включва развитие на икономиката, национална сигурност и върховенство на правото, енергийна независимост, намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване, припомня БНР.

Кандидат-премиерът на "Продължаваме промяната" академик Николай Денков вече обяви, че ако тя не събере необходимото мнозинство, ще върне мандата неизпълнен.

От ГЕРБ определиха декларацията като слаба и лекомислена, от "Възраждане категорично" няма да я подкрепят.

БСП също няма да подкрепи декларацията с мотива, че формулата с правителство на малцинството ще удължи политическата криза, вместо да я разреши. Въпреки това левицата ще продължи диалога за съставяне на правителство.

ДПС не коментираха документа.

"Български възход" поискаха той да бъде редактиран, защото това, което се предлага в момента, не изглежда устойчиво и те не биха го подкрепили.

Единствената категорична подкрепа за декларацията на ПП е от "Демократична България".

"Ние работим за това да се състави правителство с втория мандат, защото смятаме, че това е отговорният сценарий", каза съпредседателят на дясната коалиция Христо Иванов.

Декларацията е втора точка от днешното пленарно заседание. То ще започне с блиц контрол с премиера и неговите заместници.

Депутатите ще проведат и редовния за петък парламентарен контрол.
 

Коментари Напиши коментар

20

Една българка

преди 4 месеца

Естествено, че трябва да се обединят около някакви цели. Какво не и харесват на декларацията? Не може само с рогите напред, целта е да има обединение към общи цели, за да вървим напред - ВСИЧКИ ЗАЕДНО. Както Кубрат е рекъл със съчките, а не да се делим, така ще сме много по-слаби.

19

баба мара

преди 4 месеца

защо се мотаете а не връщате мандата къде сте тръгнали с парапета и геяизбори до дупка докато ви изчистим

18

Анонимен

преди 4 месеца

Ужас!Не ги искаме Пропадналите Пицари!За няколко месеца са ни унищожили енергетиката.Искат да се върнат,за да ни довършат като държава и народ.