Георг Георгиев. Снимка: БГНЕС

В лют скандал влязоха депутатите от ГЕРБ Георг Георгиев и Бойко Рашков от ПП.

Пръв тон даде Георг Георгиев, който обяви, че е лично засегнат от това, че "такива хора, шарлатани, стоят в тази зала".

Той цитира данни от Търговския регистър и призова Рашков, „по-известен като чадъра над правителство на Кирил Петков“, да го опровергае, ако не е прав.

Според данните, изнесени от Георгиев, в Съвета на директорите на дружеството „Нефтогазсервиз“ участват няколко граждани на Руската федерация и Настимир Ананиев от ПП.

След изказването на Георгиев Бойко Рашков се обърна към председателстващия заседанието Росен Желязков и настоя, когато някой депутат излиза на трибуната и раздели целия парламент и обижда народни представители, поне да му бъде изключен микрофона, ако не бъде изгонен.

"Такива хора не трябва стъпват тук въобще", отсече той.

Още по темата
"Никога не съм чадър на който и да е, на който и да е не съм целувал нито ръка, нито нещо друго и тъй като не съм бил чадър на никой, съжалявам само че нямах време да бъда още по-голяма градушка срещу вашия лидер от ГЕРБ", отговори той на Георгиев.

Георг Георгиев взе отново думата.

"Целувахте ръка, на тези които казаха: "Танковете да дойдат", на тези които съсипаха тази държава, които докараха България до най-тежката криза, Вие, червеният комунистически следовател, Вие, комунистът, който направихте така, че държавата да прилича на това, на което сте свикнали, на един разграден двор, Вие сте човекът, който целуна ръка и на мафията, снимките ги има, на които сте заедно с мафията", скочи той.

Росен Желязков му отне думата и даде 10 минути почивка, за да се успокоят страстите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase