Снимка: архив, БГНЕС

Декларацията на „Продължаваме промяната“ в момента е разпределена в комисии, най-вероятно утре ще бъде гласувана в пленарна зала. Това каза пред БНТ лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

Още по темата
По думите му критиката е към факта, че този документ не предполага свързване с мнозинство, което да поддържа проекта на предложен кабинет. Няма яснота дали ще има мнозинство, което предполага, че ще се разчита на правителство на малцинството. Не е воден разговор да участваме с министри и заместник-министри, по-скоро става въпрос за принципи, заяви Янев.

Не бихме подкрепили това, което се предлага, не ни изглежда устойчиво, допълни още лидерът на "Български възход".

Той описа и логиката, която трябва да се търси, за да бъде съставен кабинет - първо да се водят преговори за мнозинство, което да подкрепи правителство, след това за приоритети и политики и едва тогава за персонален състав.

За третия мандат Янев коментира, че те не са си приписали ролята на балансьор. По думите му всяка една партия може да носи такава отговорност и са в състояние да го направят. Знаем кой решава за третия мандат, решение на президента е на кого ще го даде.

По думите му която и партия да получи третия мандат, трябва да се водят разговори за общите приоритети и да се върви напред. Обединяващите теми са свързани с ежедневието на българите, техния стремеж към предвидимост на утрешния ден.
 

Коментари Напиши коментар

20

Реалист

преди 2 месеца

Офицерите не трябва да се навеждат,а този генерал лиже подметки на всички,само и само да е в НС.

19

Анонимен

преди 2 месеца

евалата на Янев

18

Фашистът

преди 2 месеца

Въвел зелените сертификати. Челно място на трибунала.