Снимка: архив, БГНЕС

Призовавам да подготвим всеки в своята сфера на компетентност и отговорност кратък и ясен отчет за свършеното от  август досега с акцент върху решенията, които са се отразили положително върху живота на хората. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на първото заседание на Министерския съвет за 2023 година. Докато подготвяте отчета си, си представяйте, че и шестгодишно дете трябва да ви разбере, добави той.

Премиерът посочи, че когато са встъпили в длъжност като служебно правителство, не са подозирали, че през януари 2023 г. мандатът на временна власт все още ще е в сила.

Вторият мандат за съставяне на редовно правителство е в ход, краят на нашия мандат наближава, отбеляза Донев.

Той подчерта, че правителството от самото начало работи и решава проблемите на хората, като спазва принципите на доброто управление. Откритост и отчетност са критерии за добро и ефективно управление, заяви министър-председателят.

По думите му кризите от последните години се отразяват на новогодишните ни пожелания. Заради ковид пандемията си пожелавахме здраве, заради войната в Украйна си пожелаваме новата година да донесе мир. Всъщност новата година е време, а времето е най-ценният подарък, който можем да получим. Време, което надявам се ще осмислим с избора си да бъдем добри хора, каза Гълъб Донев.

"Заедно сме въпреки различията, разстоянията и границите помежду ни. Заедно сме въпреки разделителните линии, дори защото ни свърза общата ни съдба като народ и общото време, с което разполагаме", допълни премиерът.

Той пожела на всички дни, в които към общото ни благо като народ да ни водят и справедливите решения. Става въпрос не само за справедливите решения на институциите, но и за личния ни избор да постъпваме справедливо, поясни Донев и допълни, че справедливостта не е богинята Темида, тя е добродетел, присъща на нас, хората. Справедливостта е мярка за повече хармония в обществените и личните отношение, заяви служебният премиер.

(БТА, София Господинова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase