Снимка: БГНЕС

"Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не за спасение поединично, а за възхода на цялата нация. Където всеки може да се гордее, че е част от общия успех. Благодаря на всички, които през изминалата година се бореха за една по-добра България.

Защото никой отвън няма да се загрижи за нашия напредък, за нашето достойнство и място под слънцето, за бъдещето на нашата Родина и децата на България. Това е наша грижа, отговорност и морален дълг". Това заяви президентът Румен Радев в своята новогодишна реч минути преди началото на Новата 2023 година.

"Вдигайки чашите, нека благодарим на всички близки и приятели за обичта и подкрепата. Да отдадем дължимото на онези, които в празничната нощ са на работното си място и на своя пост. Да пожелаем спорна година и на нашите сънародници по всички краища на света. Нека Новата година прекрачи прага на домовете ни със здраве, любов и благоденствие!", нарече още държавният глава.

Още по темата
Какво ни пожелаха партийните лидери?

"Изпращаме 2022 година - трудна и предизвикателна година. Родината ни беше изправена пред изпитания, българските семейства понесоха тежестта на кризите, но винаги в трудни моменти сме показвали силата на българския дух", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в поздравително видео, изпратено до медиите.

"Нека посрещнем 2023 година с вяра, надежда и решителност, че можем да я направим заедно по-добра. Пожелавам да спрем войната и да има мир, да има спокойствие и сигурност, във всеки български дом да има топлина, любов и разбирателство", посочва Нинова.

С видеоклип в профила си поздравления за 2023 година отправи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Пожелавам ви здраве, здраве и пак здраве“, казва Борисов.

"Пожелавам през новата година да бъдем безкомпромисни към лъжата. Да намерим пътя към истината. Да бъдем заобиколени от открити хора. Да стигнем до правилните решения в името на нашите семейства, общество и Родина", написа лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

"Бъдете здрави, свободни и мечтаещи хора! Да бъдем благодарни, че България е част от свободния и демократичен свят. Нека заедно превърнем родината си в модерна европейска държава! Да ценим крехката си демокрация и да помагаме на тези, които воюват за своята свобода", отбелязва в пожеланията си съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Атанас Атанасов, съобщава БТА.

Поздрав с думите: "За много години, братя българи! Живи, здрави и кой ни мрази, под нас да лази!", отправи и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase