Снимка: БГНЕС

Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов от Демократична България поискаха да бъде изслушан Христо Грозев чрез видеоконферентна връзка от парламентарната комисия за контрол над спецслужбите. Двамата, които са членове на комисията, са изпратили предложението до председателя ѝ Даниел Митов.

Изслушването трябва да стане на 5 януари, четвъртък, когато заседава комисията, а ако такова не е предвидено, за този ден да бъде насрочено извънредно заседание.

Още по темата
Двамата народни представители настояват също така на това заседание да бъдат поканени служебният външен министър Николай Милков и представители на службите за сигурност, доколкото от съобщение до медиите на президентската администрация се казва, че са били предприети действия от страна на институциите, включително чрез сътрудничество с партньорските служби.

Основанието за искане на изслушване на журналиста Христо Грозев е, че „обявяването на български гражданин за издирване от държава, спонсор на тероризма, съгласно резолюция на Европейския парламент, представлява заплаха за националната сигурност“, посочват Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов в писмото си до Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase