Снимка: БГНЕС

Шансът за съставяне на кабинет е много по-голям с втория мандат.

Още по темата
Ако се стигне до трети мандат, възможността някой друг, освен "Демократична България", да консолидира подкрепа, освен ако няма някакви договорки - ми се струва малко вероятна. Това мнение изрази в студиото на Нова председателят на ПГ на  "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров.

"Ние не тръгваме от имената, а от задачите и целите, които си поставяме за управлението. Въпросът кой ще е премиер и кои ще са министрите е второстепенен, след като сме провели важните разговори. Искаме да избегнем срещите „на тъмно” на които политиците задоволяват собственото си его. Не сме осъждали точно този вариант – Надежда Йорданова да приеме мандата.

За нас е важно първо да седнем на масата и да видим дали има политическа воля да бъде излъчен силен кабинет, който да може да свърши важни задачи за страната. Ако няма такава политическа воля, няма смисъл да говорим за имена и личности”, коментира той възможната подкрепа за втория мандат, ако се даде ключова номинация на политик от партньорската формация "Демократична България".

"Когато излъчим кабинет, в него ще има хора, които ще носят политическа отговорност. Безспорно те са професионалисти. Кабинетът ще бъде от хора, които са експерти в своята област, но ще могат да носят и политическа отговорност. Искаме да дадем шанс в този парламент да се излъчи редовно правителство, независимо от хоризонта на работа, който ще има, защото българските граждани го заслужават", подчерта Гюров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase