Снимка: БГНЕС

"В последните дни, а и днес, както ние всички в тази зала така, и всички български граждани, имаха възможност да се запознаят с впечатляващата биография на проф. Габровски. Дори и тези от вас, които няма да подкрепят това предложение, окачествиха тази биография като безспорна. Използвам възможността да благодаря на всички парламентарно представени групи в този парламент затова, че не си позволиха да очернят образа на един от безспорните авторитети на българската медицина, наука и общество". Това заяви от трибуната на парламента председателят на ПГ "ГЕРБ" Десислава Атанасова.

"И преди и след нашата номинация проф. Габровски ще бъде уважаван лекар и общественик, учен и от тези хора, които не само трябва да се слушат, но е нужно и да се разбират", допълни тя. "Персоналният състав на проектокабинета също се състои от хора с богати биографии. Всички те са добре познати и уважавани в своите професионални общности и сфери. Изборът на фигури с такъв профил е целенасочен и надхвърля партийните, политическите и идеологическите пристрастия."

"Ние сме наясно, че в настоящата ситуация българският политически елит не е в състояние да излъчи стандартно коалиционно или еднопартийно правителство. Единствената възможност обаче за стабилизиране на българската държавност е излъчването на правителство с програма, ясни приоритети и максимално широща подкрепа. Нашето мнение е, че проф. Габровски и неговият кабинет притежават нужните качества за да предложи и осъществи антикризисна, стабилизационна програма. Този проектокабинет е възможност за всички политически сили и тази възможност не бива да бъде отхвърлена с лека ръка. Нещо повече - проектокабинетът "Габровски" може да се окаже единствената реална възможност за излъчване на правителство в 48-то Народно събрание. Днес имаме шанс да започнем да решаваме политическата криза", каза още тя.

"Ще си тръгнем със съзнанието за изпълнен дълг към обществото, независимо какъв ще е резултатът от гласуването", добави Атанасова.

"Днес ще подкрепим решение, а не намерение. Ще подкрепим действие, а не лозунг. Днес независимо от резултата от това гласуване ще си тръгнем от тук с ясно изпълнен дълг към българското общество. Днес ще подкрепим истински, а не въображаем А отбор на България. Призовавам за разум и мисъл за България", завърши Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase