Снимка: БГНЕС

"Съставът на кабинета на проф. Николай Габровски е микс от лица. Въпросът е дали може с експертен кабинет да се търси изход от блокажа, в който се намира политическата система? За мен подходът е разумен", каза пред БНР Боряна Димитрова, управител на социологическа агенция "Алфа рисърч".

И посочи, че е очаквала да има повече експерти, които да не се асоциират пряко с една или с друга политическа сила.

Още по темата

"Имаше по-голям шанс това правителство да бъде прието по-добре от обществото, ако не беше тясно асоциирано с една или с друга политическа сила. Но да си кажем честно, че няма откъде да вземем тотално нови лица", каза още тя.

Димитрова допълни, че в конкретната ситуация не е оптимист.

"Сериозните разговори и преговори се водят с редовни правителства с хоризонт от поне няколко години. Трудно се правят разговори по стратегически и национални въпроси със служебни правителства. Според мен около 30% са шансовете за съставяне на правителство с първия мандат... Колкото по-ясна е политическата отговорност, толкова по-добре. Привърженик съм на това правителствата да се излъчват от победителите - от първия или от втория мандат, защото третият ни вкарва в по-голяма степен на зона на здрача, където не е много ясно кой поема отговорността", допълни Димитрова.

Коментари Напиши коментар

6

Кака Мара

преди 5 месеца

30 % са като финалната част от вайкането на онази жена, която се оплакала от любовника си с думите - Предпочитах(100%).......!!!Предполагах(60%)....!! Представи си(30%):-)))

5

Анонимен

преди 5 месеца

Не ме интересува дали политическата система ще се отблокира. Искам работеща икономика, искам държавата да живее. Какво по-добро от експерти минали по стълбата на професионалното израстване. Видяхме, че не може начинаещ да застане начело на държавата. Дано успее този екип. Да поработи поне една година

4

Бай Х

преди 5 месеца

До ЗозоКопейкин иска избори и ще гласува против. Същото иска и Доган. Така че брой дупетатите на ДПС.