Снимка: БГНЕС

Грандиозен скандал се разразява в залата на Народното събрание: всички депутати от ПГ на БСП излъчват през телефоните си на живо в социалните мрежи закритото заседание на Народното събрание, на което трябваше да се обсъди изпращането на военна помощ за Украйна.

"Няма да стане работата, не разбрахте ли", провикна се Бойко Клечков от БСП.

Още по темата

Председателстващият Росен Желязков неколкократно предупреди депутатите да не разгласяван класифицирана информация през телефоните си, но те контрираха, че просто си държат телефоните в ръка.

Някои от депутатите излъчваха на живо, други само размахваха телефоните си, въпреки че не би трябвало да имат технически устройства в себе си.

Зам.-шефът на НС Кристиан Вигенин настоя за свикване на председателски съвет. "Не може да изхвърлите от зала цялата група на БСП. Ще получим подкрепа, както от колегите против предоставянето на военна помощ", настоя той. Държането на телефона в ръката нарушение ли е, как ми налагате нарушение, попита Гьоков, който се бе сдобил с наказание.

Ще почнем и с протести, и с всичко, което се полага, закани се Борислав Гуцанов. А Иван Ченчев пък настоя да се прекрати заседанието.

Около трибуната дойдоха и представители на "Възраждане". А някои от депутатите на БСП се сдобиха с наказания, съпартийците им пък се възмутиха, че е избирателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase