Снимка: БГНЕС

Под 5% са осъдителните присъди по обвинителни актове за трафик на нелегални мигранти, съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Основното наказание за каналджиите е глоба и според него тя е в толкова минимални размери, че не оказва превенция.

„Има и пробация и условно наказване, но очевидно наказанията са толкова малки, че все повече хора от криминалния контингент се насочват към този род престъпления“, оплака се министърът.

Според него наказанията у нас са много по-малки от тези в Гърция и заради това нашите правоохранителни органи са затруднени. Той призова да се изравни нормативната база между двете страни относно наказанията за трафик на нелегални мигранти.

„Сред хората, които се занимават с тази дейност има и такива от редица европейски страни като италианци и граждани на Полша и е учудващо, че се занимават с този род престъпления на наша територия“, коментира Демерджиев.

Каналджиите, освен българи, са основно от Турция, Украйна, Сирия, Сърбия, Ирак, Русия.

Нелегалните мигранти са най-често от Сирия, Афганистан, Ирак, Мароко, Пакистан, Палестина.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 месец

това правителство кърти от некадърници....

8

ще пиша на

преди 1 месец

холандските и австрийските медии да вземат инервю от служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по темата Под 5% са издадени осъдителни присъди за трафик на мигранти за да влезем в шенген по скоро или МАНЯНА

7

Стою

преди 1 месец

аве какое туй шенген яде ли се пие ли се ? на шоколат ми прилича или пък на готено уйски шотландско некое. покажете го на картинка барим.