ГЕРБ номинира неврохирургът проф. Николай Габровски като свой кандидат за министър председател.

"Изненадвам се от коментарите на ГЕРБ - излъчиха проф. Габровски като кандидат за премиер, а казват, че има малък или никакъв шанс да състави правителство, но все пак били длъжни да го направят", заяви политологът Георги Киряков в ефира на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според политолога Юлий Павлов Габровски "ще бъде изгорен като кандидат за премиер, защото шансът за съставяне на правителство с първия и втория мандат е почти нулев".

"Той има всички качества, но при това истерично противопоставяне шансът да бъде съставено и одобрено правителство на ГЕРБ и "Продължаваме промяната" е нула. Единственият шанс да има кабинет е третият мандат", смята той.

Киряков също подкрепи твърденията му, че няма мнозинство, което да оформи консенсус за управление.

В ефира на Bulgaria ON AIR Павлов подчерта, че "истерията около принудителното машинно гласуване е била част от стратегията да се отиде на избори".

Двамата гости не пропуснаха да коментират и изказването на президента Румен Радев по адрес на "Продължаваме промяната", което гласи, че държавният глава се чувства излъган от партията и съжалява, че им е дал "шанс да откраднат надеждата на гражданите за истинска промяна".

"При едни следващи избори резултатът на "Продължаваме промяната ще спадне още", смята Павлов.

Още вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase