Снимка: БГНЕС

Ако Борисов иска да знае защо няма да влезем в Шенген, отговорът е прост: заради схеми като "Капитан Андреево" и "Росенец". Заради това, че първият законопроект, който внесохме - за КПКОНПИ, не стигна до зала, за сметка на Изборния кодекс. Европейските лидери просто не му вярват. Единственият начин да влезем в Шенген е, ако в страната ни има отново антикорупционно правителство.

Още по темата
Това написа лидерът на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков в социалната мрежа, като обобщи събитията от седмицата през своя поглед.

"Какво реално се случи тази седмица?

1. Приеха хартиената бюлетина - върна се възможността с мастило да зацапват бюлетините. Вече всички разбраха, че през 2015 невалидните бюлетини са над 400,000, което е повече от всички гласували във Варна, Бургас и Пловдив взети заедно!

2. Махнаха възможността машината да отпечатва машинен протокол. Никаква проверка. Всичко ще се брои ръчно и на тъмно!

3. МИР Чужбина остава неясна идея за далечното бъдеще. Явно ГЕРБ, ДПС и БСП не ги интересуват въобще българите в чужбина.

Стратегията е ясна – статуквото иска избори с подправен вот."

Това написа в личния си профил бившият премиер Кирил Петков.

"В следващите седмици всички ние ще наблюдаваме поредното театрално представление на ГЕРБ - опит за съставяне на правителство. Ще гледаме монолозите на Борисов, политика сведена до евтина шоу програма, платени сутрешни анализатори… и всичко това в пореден опит отново да изкривят общественото мнение.

Само преди седмица с идеята за правителство на малцинството ние посочихме своите ясни приоритети – членство в Еврозоната, Шенген, социален пакет, бизнес пакет, реформи в съдебната система. Вчера ГЕРБ, ДПС и БСП убиха тези приоритети.

Въпреки загубата на битката за Изборния кодекс, битката за България тепърва започва. Има алтернатива! Няма да позволим да откраднат бъдещето на българите. С всеки изминат ден ние добиваме повече опит, а техните игри се изтъркват. Така че е само въпрос на време, България отново да се върне по пътя на справедливостта и просперитета. Заедно можем!", пише още Петков.
 

Коментари Напиши коментар

175

Майна

преди 1 месец

Плюенето на Киро в чужбина даде ефект!!!! Сега Точно Тоя вика: Ми беше заради съседа, не заради мен! Ха ха ха ха! Хем лъжец, хем интригант, хем Нагъл до Безсрамие! БРУТАЛЕН ШАРЛАТАН!

174

АМИИИ

преди 1 месец

КОЙ ЗАКРИ ГРАНИЧНО УПРАВЛЕНИЕ " БОЛЯРОВО" ?? НЕ БЕШЕ ЛИ КЪЩИЯТ КИРИЛ ПЕТКОВ И НЕГОВИЯ УМНИК БОЙКО РАШКОВ???

173

69

преди 1 месец

Тая "Умньо" заради бълхата изгори юргана.