Снимка: БГНЕС

Историята стигна до такива размери, че вече откровени лъжи и спекулации се ползват, за да може една групичка от "Продължаваме промяната" да се обявява за протестни действия, едва ли не демокрацията е похитена. ПП вече са в пленарна зала, защото разбраха, че спекулациите им няма да се увенчаят с успех.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова брифинг в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

По-рано съпредседателят на ПП Асен Василев напусна залата с мотива, че след като "машинното гласуване беше убито, не вижда смисъл да стои в залата".

Атанасова подчерта, че българските граждани, които се интересуват от избирателния процес, няма как да повярват в спекулациите на ПП.

Томислав Дончев каза, че действията на ПП са целенасочена спекулация. "Това е ясно доказателство, че колегите са в предизборен режим", отбеляза той и допълни, че от ГЕРБ ще направят всичко да сформират правителство.

"Ако някой започне професионално да се занимава с лов на призраци, в един момент ще започне да хваща призраци", заяви Дончев.

Тома Биков допълни, че заради напусналите пленарна зала народни представители от ПП и ДБ не се прие 100% машинно броене, а сега ще има и машинно, и хартиено.

Атанасова уточни, че е прието българските избиратели да имат избор как да гласуват. "Текстовете на ДПС са текстове, които са обсъждани и на комисия по правни въпроси", каза тя и добави, че трябва да има дебат по темата, защото оптичните устройства гарантират, че няма да има нито един сгрешен протокол и нито една невалидна бюлетина. "Тези текстове са свързани помежду си и ако единият не е приет, няма как другият до влезе в действие", обясни още Атанасова.

"Приехме да има район "Чужбина", само че няма да има, защото няма нито едно реално предложение как да се случи", допълни Дончев и уточни, че по отношение на сканиращите устройства има въпроси, на които трябва да се отговори.

"Нашите привърженици ще гледат футбол, а ние ще работим в Народното събрание до сутринта", каза още той.

Коментари Напиши коментар

48

П.К.

преди 5 месеца

Та тия са от "девет дола и от краставите магарета" ... Нямат конкуренти по лъ-жите, по крад-ненето, по обеща-нията, по абсолютната нека-дърност. За тях няма никакъв смисъл от коментари. Просто, те са си такива по рождение - за нищо не стават.

47

ББ

преди 5 месеца

Братя да залеем жълтите павета и да си върнем Свободата отнета ни от доган и тиквата!!!Ако обичате децата си...ако сте Почтенни хора нека не се съгласяваме с поредната манипулация на борисов обслужваща дПс...купуват и манипулират...ограбват ви от 30 г. безцеремонно...матрял ли сте?...Бог ви е дал животите като Свободни...и правото да избирате как да живеете!!!

46

ББ

преди 5 месеца

ДС...соКола и бУда,доган и борисов обслужват ...пУтин от десетилетия,доган и борисов са съучастници във военни престъпления...памагачи на убийствата на невинни жени и деца в Украйна,САЩ ще им потърсят отговорност разбира се,въпрос на време е!!!през године нагаждат избирателният така,че да манипулират вота на хората ...,САЩ е време до обявят помагачите на пУтин,орбан,доган,борисов за терористи...те са по вредни...агенти на кГб са...доказани!!!