Снимка: БГНЕС

Няма как да вземеш кода и да го манипулираш. Това са хиляди страници писан код и след което ръчно да минеш всяка една машина да подмениш кода.

Още по темата
Те не са свързани с интернет. Пазят се по-добре от държавния резерв, коментира пред БНТ Венко Сабрутев от "Продължаваме Промяната".

"Твърденията за флашки и манипулиране на машини имат за цел да отклонят реалния дебат, дебатът не е дали машините са инструмент за манипулиране, а защо се връща хартията - за да може хартиената мафия да си върне статуквото и да се върне още по-силна в парламента", допълни Венко Сабрутев.

Той подчерта, че дали ще има нови избори зависи от ГЕРБ, тъй като те са първа политическа сила.

"Няма партии, които искат да си партнират с ГЕРБ. Няма как да сформират мнозинство към този момент. За нас е червена линия хартиената бюлетина. Има ли хартия - има манипулация", добави Венко Сабрутев.
 

Коментари Напиши коментар

26

Диана

преди 1 месец

Този човек ни прави на маймуни - не е нужно да вземеш кода, за да го манипулираш! Достатъчно е да поставиш на определена позиция в програмата определени символи за да предопределиш резултата, което именно може да стане с флашки, откланяйки с нея нормалното изпълнение на програмата на машината към флашката...БСП явно разчитат не техническата некомпетентност на повечето българи за да ни хвърлят толкова нагло и безсрамно прах в очите...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!

25

Анонимен

преди 1 месец

Бедни ми беден Събрутев- много си смотан

24

Анонимен

преди 1 месец

С Борисов си партнират сериозни хора. А вас не ви искат.