Снимка: БГНЕС

"До момента не сме имали разговор за управление с "Демократична България". Може да ги идентифицираме като най-близки идеологически до нас, но не мога да си обясня тяхната коалиция с БСП. Готови сме да разговаряме с ДБ, когато дойде моментът", това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов относно връчването на първия мандат и съставянето на правителство.

"Готови сме за мандата, но няма да говоря с подробности. След връчване има конституционна процедура и официални преговори. В продължение на две години цялото общество наблюдаваме революционни сцени от нашите опоненти. Този революционен патос е време да приключи", каза той пред БНТ.

Заместник-председателят на ГЕРБ заяви, че партията ще направи всичко възможно, за да преговаря с политическите партии, с които може да намери общи цели.

"Ние не сме спрели да говорим за това, че България и светът е в огромна криза. Нужно е редовно правителство, което да преодолее тази криза. В една демокрация не можеш винаги да си избираш този, който ти харесва. Трябва да дефинираме ясно проблемите и да търсим общи решения", каза още Митов.

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 1 месец

Каквото и да прави герб няма да е доверието което беше преди 12 години всеки викаше герб бойко но сега няма да е тъй

29

Анонимен

преди 1 месец

До баба мара - Бабо маро, кажи кого имаш предвид за "хора", че ний като гласуваме, виж к'во става!

28

баба мара

преди 1 месец

нищо не правете връщаите веднага мандата избори 2023 г докато случим на хора