Снимка: БГНЕС

"Днес, когато повече от всякога сме предизвикани като общност на свободни нации, трябва да останем обединени около ценностите си. И никога да не отстъпваме от задълженията си. От идеите си. България винаги ще бъде лоялен и надежден партньор в НАТО", заяви  външният министър на страната ни Николай Милков на публично събитие по повод 20-годишнината от срещата на върха на организацията в Прага.

То се проведе в първия ден от форума на външните министри на страните от НАТО в Букурещ.

"Това е втората ми среща на ниво външни министри от НАТО, в която участвам. Първата беше през 2005 г. във Вилнюс и това е опит и спомен, който е много скъп на сърцето ми", сподели пред журналисти българският министър на външните работи.

Заедно с колегите си от Румъния, Естония, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Чехия Николай Милков подписа филателно табло, посветено на 20-годишнината от срещата на върха в Прага. Тогава страната ни получи покана за членство в Алианса.
 

Коментари Напиши коментар

16

Малко за политика

преди 2 месеца

Европейският съюз може да бъде посредник за сключване на мир защото има какво да предложи и на Русия и на Украйна. За Русия ЕС е голям търговски партньор, а Украйна иска да стане член на ЕС. Вместо това ЕС изпраща оръжия на Украйна. Защо? За да продължава войната и да има още жертви и разрушения. Как да навредим максимално на Русия без да навредим на себе си. Това им е голямата дилема. А не се получава така. Рано или късно избирателите ще им потърсят сметка за това, че плащат са русофобството им

15

баба мара

преди 2 месеца

за кои ценности става въпрос каква лоялност като сме в нато и ес без референдумстига с тези празни приказки преговори и мир финансов одит на украина

14

999

преди 2 месеца

САМО ВЗАИМНИ ОТСТЪПКИ МЕЖДУ УКРАЙНА И РУСИЯ МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ДО МИР. ИНАЧЕ УКРАЪНА Я ЧАКА АПОКАЛИПСИС СЕГА.