Снимка: БГНЕС

Кирил Петков се опита да овладее Българската банка за развитие още преди да е станал министър. Той е направил серия от нарушения. Предишният Надзорен съвет е сключил договор за правно обслужване с кантората, в която е работила Лена Бориславова, с изричното ѝ посочване.

Още по темата
Такъв договор на стойност 164 000 лв. съществува. Това каза в ефира на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„Защо от „Продължаваме Промяната” искаха да овладеят тази банка? Какво се случи, когато сложиха техен Надзорен съвет? Защо се търси облигационен заем? Това говори, че вероятно има някакви проблеми с набирането на средства от международните финансови институции. Оттам нататък - защо се иска прекратяването на този облигационен заем?”, пита още тя.

Относно коментарите, че действия на ГЕРБ изглеждат координирани с министри от служебния кабинет, тя посочи: „Няма такава координация. Това са теми и въпроси, които засягат обществото. Нямахме представа, че ресорният министър ще даде изявление, което ще бъде в посока ББР. Координация не може да се търси”, категоричен е депутатът.

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 2 месеца

Ще покажат ли някакво доказателство или пак са измислици и клевети ?

39

Анонимен

преди 2 месеца

Абе Тиквата къде е?

38

Анонимен

преди 2 месеца

А 2 години 9% ддс за ресторантите колко Милиона ощети хазната ? А колко Милиона даде държавата на ресторантите по програми 60/40,80/20, 80% подарък оборот от нап ,а по европрограми за конкурентноспособност А сачева,,,, ???Кажи Бе ?