След поредицата скандали в парламента, съществува ли дори минимален шанс за кабинет в рамките на това НС?

"Президентът е основният виновник за политическия хаос, който се случва в страната. Той има желание да управлява и е единственият, който от 1990 година насам има толкова много власт, без да носи никаква отговорност. По всичко си личи, че основната му задача е да казва едно, но в същото време да прави така, че да не се случва кабинет", заяви бившият земеделски министър Мехмед Дикме в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него, следвайки логиката на предишните два мандата, които е връчвал президентът на третата политическа партия, би трябвало и сега да постъпи по същия начин и да го връчи на ДПС.

"Само в България става това нещо – правителство на уйдурмата е третият мандат. Едно стабилно правителство става или с първия, или най-много с втория мандат. От там нататък всичко това е уговорено в ущърб на избирателите и в полза на политиците, които управляват. Българските политици с всяка година стават все по-арогантни към избирателите. Избирателите не участват на изборите, защото не подкрепят кандидатите, а не защото са неграмотни и ги е страх от машинното гласуване", категоричен бе гостът пред Bulgaria ON AIR.

"Доверието към политическите лидери от обикновените избиратели е на своя минимум. Голямата битка за съставяне на правителство е обвързана с местните избори, които предстоят следващата година. Голяма част от изборния резултат на ГЕРБ се дължи на местната власт. Последните избори показаха, че ГЕРБ тотално губи София", отбеляза Дикме.

Според него ДПС има опит, докато "Български възход" няма, затова ДПС има по-голям шанс да получи третия мандат.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase