Общ преглед

Граждани протестират пред Народното събрание срещу връщането на хартиената бюлетина. Организатор е Инициативата "Правосъдие за всеки", като това е вторият протест срещу промените в Изборния кодекс.

"Това, което виждаме, е, че ГЕРБ и БСП са повече и са твърдо решени да прокарат хартиената бюлетина4, коментира на протеста съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. "Те в момента знаят, че вероятно ще се отива на избори и това, което искат, е следващите избори да бъдат направени по стария начин от годините на прехода, с хартиени измами", добави той.

Още по темата
Кирил Петков увери, че от "Продължаваме Промяната" няма да отстъпят от принципите си.

"Въпреки че знаем, че сме малцинство – 53 депутати, показваме, че няма да отстъпим от принципите и че независимо от това колко невъзможна изглежда тази битка, ние няма да се предадем. Вече има алтернатива – хора, които си спазват обещанията и са готови да се борят за принципите си", заяви Петков.

В петък повече от 11 часа продължи дебатът на второ четене по 16-те докладвани параграфа от законопроекта за промени в Изборния кодекс.

Президентът Румен Радев по-рано разкритикува драмите около изборния кодекс.

"Вместо да се ангажира със съставяне на правителство, да се занимава с проблемите, които пряко касаят българските граждани, да се фокусира върху проектозаконите по Плана за възстановяване и устойчивост, попълването на персоналния състав на органи с изтекъл мандат и други важни проектозакони, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс, каза президентът Румен Радев по време на консултациите с "Български възход" за съставяне на правителство. Дали това е основният приоритет на обществото ни, както и четиричасовият дебат за наименованието на закона, дълбоко се съмнявам", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар