Снимка: БГНЕС, архив

Граждани протестират пред Народното събрание срещу връщането на хартиената бюлетина. Организатор е Инициативата "Правосъдие за всеки", като това е вторият протест срещу промените в Изборния кодекс, като първият беше на 18 ноември.

В началото на протеста движението пред сградата на парламента не бе блокирано, но малко по-късно и това се случи, съобщава БТА.

В петък повече от 11 часа продължи дебатът на второ четене по 16-те докладвани параграфа от законопроекта за промени в Изборния кодекс.

Вместо да се ангажира със съставяне на правителство, да се занимава с проблемите, които пряко касаят българските граждани, да се фокусира върху проектозаконите по Плана за възстановяване и устойчивост, попълването на персоналния състав на органи с изтекъл мандат и други важни проектозакони, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс, каза президентът Румен Радев по време на консултациите с "Български възход" за съставяне на правителство.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

120

Анонимен

преди 1 месец

хора - АЙЛЯЦи - без работа се чудят как да си запълват времето - едно време такива ги пращаха по строежите да градят България - ся врякат по площадите -ГА - гаааа -ГАааААа га га га

119

Анонимен

преди 1 месец

Протест през лятото: По-евтино от заведение, фри сеир.Протест през зимата: "Ни йе уфйерта, брат!"

118

До Случаен минувач

преди 1 месец

С тия им т.нар. "политики", политическата им немощ, некадърност, не знаене, неможене, инатене, та дори поведение, и дрънкане на глупости, никакви машини няма да спасят ПП. Ще си се оттече точно след тия изброените.