Снимка: БГНЕС

Министерският съвет никога и никъде не е изразявал своя позиция за участие във война, заяви служебният министър-председател Гълъб Донев по време на участието си в днешния парламентарен контрол.

"Точно обратното, позицията на Министерския съвет винаги е била в посока на усилията за възстановяването на мира в региона по пътя на дипломацията. В случай на обстоятелства, които да предполагат евентуалното участие на страната ни във военен конфликт, струва ми се е известно, че подобно нелеко решение се обсъжда в тази зала. Народното събрание разполага с правомощията за подобно решение. Да се твърди обратното е грубо изопачаване на истината", посочи Донев.

Още по темата
Думите на служебния премиер бяха в отговор на въпрос от лидера на БСП Корнелия Нинова, която поиска Донев да обясни дали думите на говорителя на кабинета Антон Кутев, казани в интервю за БНР, че България е "преди война", са негова лична позиция или позиция на целия кабинет.

"Министерският съвет следи внимателно развитието на военния конфликт между Русия и Украйна и оценява рисковете и заплахите за националната сигурност. Българското правителство, макар и служебно, прави необходимото, за да бъде готова държавата ни в случай на ескалация и разширяване на конфликта", увери Гълъб Донев.
 

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 месеца

aма пращате оръжия на покрайнците нали?? МРЪСЕН ФАШАГА!

24

не само

преди 2 месеца

не само България а целия нормален свят е преди война докато джуджето вилнее в бляднааая, и мята бомби наляво надясно това не ви ли е ясно

23

Анонимен

преди 2 месеца

"Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря"