Снимка: БГНЕС

Инфлация, война, политическа криза у нас. Ще  могат ли депутатите да се разберат и да съставят правителство коментира Тома Биков от ГЕРБ.

Още по темата

Според него, най-голямата задача в момента е да се даде решение на политическата криза. "Това не би могло да стане без участието на "Демократична България" във формулата, коментира той пред Нова тв.

По думите му, било необходимо формации, които са били в тежък конфликт да участват заедно в управлението в отговор на въпрос за  възможна коалиция с БСП и ДПС с мандат на Стефан Янев. Биков обясни, че кризата не се решава само с аритметика, а се лекува със символни жестове и обществени рани. Той изключва разговори с ПП.

"Създаването на правителство не е гаранция за решаване на политическата криза. Понякога това е възможност и за нейното задълбочаване. С БСП да управляваме - ние имаме решение на нашия конгрес. Не мисля обаче, че това би дало решение на политическата криза", подчерта той.

Според него за трайно решаване на политическата криза е необходимо формации, които са били в тежък конфликт – да участват заедно в управлението. "Мисля, че една конструкция, която оставя ДБ извън управлението на страната, ще бъде нестабилна. Разбира се ние ще понесем единствени негатива. Ние нямаме проблем с това. Но проблемът е, че няма да има смисъл от поемането от този негатив".

Биков беше категоричен, че ако политическата криза, ако се решавала само с аритметика, вероятно е щяла да бъде решена отдавна.  "Политическата криза се решава и със символни жестове. С лекуване на раните и дълбоките причини, които са я породили".
 

Коментари Напиши коментар