Снимка: БГНЕС

Не знам за какво ще ме съди Кирил Петков. Аз не съм го обвинил в нещо. Не съм казал, че той държи кодовете. Аз също нямах съмнение, че някой някъде може да има някакви кодове. Но дойде една сутрин Петков пред парламентарната група и каза “Айде, оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете и достъпа”. След това го е разказвал и на други колеги в индивидуални разговори, не само пред групата, заяви пред Нова тв депутатът от БСП Георги Свиленски.

Според него Петков ще трябва да съди цялата парламентарна група на БСП.

Депутатът бе категоричен, бе БСП не е обърнала гръб на ПП и ДБ.

Още по темата
"Не сме се обърнали срещу никой и нищо. От първия ден, в който сме в парламента, ясно сме казали, че ще водим разговори с ПП и ДБ, ако бъдем поканени. За тях възможността да се премахне машина като основен фактор в изборния процес, явно се оказва голям залог. Тези хора изпаднаха в истерия, когато законът мина на първо четене. Нашите отношения към колегите не са се променили. Не знам защо те си променят отношението", каза Свиленски.

Според него правителство на малцинството с мандат на ПП не е възможно чисто математически - с 20% нямало как да стане.

"Правителство е необходимо, дали е възможно - ще видим", допълни още той.

Свиленски коментира и решението членове от младежката организация на БСП да се разграничат от партията заради хартиената бюлетина.
 
"Нормално е младежките движения да искат да гласуват на телефон или таблет, но при нас са възможни всякакви мнения. Ние чуваме младежите, но не са само те в тази държава. Има и други хора, които също искат да гласуват, искат да бъдат управлявани от разумни хора, не искат 30% активност. Когато видим, че всички са отишли на машините, това може да бъде преразгледано”, посочи той. 
 

Коментари Напиши коментар