Снимка: БГНЕС

"Все още е възможно да имаме кабинет. Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, очевидно е, че "Продължаваме Промяната" не искат да разговарят с нас заради Изборния кодекс. Ще изчакаме третия мандат и след като бъде връчен, тогава ще решим", коментира в Пловдив лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Имаме съмнения, че последните избори са фалшифицирани. Надяваме се прокуратурата след онзи ден да се е самосезирала", каза в отговор на журналистически въпрос лидерът на БСП. Тя коментира, че притежават разписки от секционни комисии, в които има разлика по 5-6 гласа между това, което е отчела машината, и това, което е на бележката.

Още по темата
Направете сметка по 5-6 гласа на 12 000 машини какво излиза, каза Нинова, цитирана от БТА.

По думите ѝ Централната избирателна комисия е трябвало да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките.

Лидерът на БСП коментира, че не може да тълкува какво е искал да каже Кирил Петков във връзка с изнесената информация от депутата Георги Свиленски за даване на кодове . Свидетел съм, че той каза "Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете“, каза Нинова и добави: "Какво той е имал предвид, да си обяснява".

Нинова бе категорична, че БСП няма да оттегли проектозакона за промяната в Изборния кодекс по отношение на бюлетините. Тя посочи, че с него отговарят на очакванията на българското общество.

Щом поставят ултиматуми и "червени линии", нека се знае, че това го правят те, коментира тя. По думите ѝ има или няма правителство, бюджет трябва да има. Ние не обвързваме двете неща - че тези които ще подкрепят бюджета, ще са коалиция за следващо правителство, каза Нинова.

В последните 25 години не сме били едновременно в състояние на енергийна, икономическа, социална криза, следствие на ковид криза и война на няколкостотин километра от България, посочи лидерът на БСП.

Според нея първо трябва да се стабилизира икономиката, да се подкрепи народът в тежките моменти, и едва на трето място да се дават средства за превъоръжаване след няколко години.

Какво още каза Корнелия Нинова вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар