Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съществува ли възможност 48-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство или със сигурност отиваме на нови избори?

Политологът доц. Стойчо Стойчев заяви пред БНТ, че не е оптимист за формирането на редовен кабинет.
"Не сме по-близо до кабинет, не сме и били по-далеч някога. Оттук нататък както президента, така и партиите гледат да отложат изборите, за да не се паднат през януари и февруари. Тогава хората са най-бесни на политиците, защото имат най-високите сметки и са изхарчили парите си по празниците. Така че януари и февруари са лоши месеци за избори от гледна точка на политиците", каза той.

Според Андрей Райчев коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС е напълно реалистична, но ГЕРБ не иска да е в тази "политическа компания", защото това е непрестижно за партията от гледна точка на избирателите ѝ и международните партньори.

Освен това в тези времена на задлъжнялост на бюджета, за никоя партия не е изгодно да поеме властта, смята Райчев.

Затова той допуска, че има шанс правителство на малцинството с мандата на "Продължаваме промяната", но тук много зависи кой ще бъде номинираният за премиер.

Андрей Райчев и доц. Стойчо Стойчев са единодушни, че легитимацията на ГЕРБ минава през партньорство с "Демократична България".

 

Коментари Напиши коментар

50

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 2 месеца

НИКОГА КИРО АСЕН ИЦО ТАНАС НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТ ПОВЕЧЕ КАТО И ГЛЕДАМ ПОЗОРНОТО ПОВЕДЕНИЕ В ПАРЛАМЕНТА ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА РАЗРУШИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ И ДРУГИ БЪЛГАРИ И Е ВРЕМЕ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ ***

49

Анонимен

преди 2 месеца

Предпочитам правителство без ГЕРБ и ДПС , от тези ни мина живота в мизерия ! Видяхме ги колко мислеха за обикновенните хора.А Бойко и сега се изживява , като собственик на държавата ни! От къде на къде правителственният самолет , ще разнася Банкянските тигри!? Този толкова се е самозабравил, че въшките му излязоха на челото.

48

Малко за политика

преди 2 месеца

До Анонимен 49: Не си разбрал. Не ПП и ДБ, а ГЕРБ има нужда от легитимация. Но няма как да я получи докато не се откаже от корупционното си минало. А и това няма как да стане. Цялата тази партия е прогнила от корупция, а и с Бойко начело няма как да се реформира. Това, което се мъчи да прави Бойко е това, което е правил винаги: да се бие в гърдите че е верен евроатлантик, та пак да се намести на държавната софра. Този филм вече сме го гледали.