Снимка: БГНЕС

Няма категорично политически арест, отсече старши комисар Васил Костадинов, директор на областната дирекция на МВР в Пловдив, по повод на проверките и снемането на обяснения от кмета на Стамболийски Георги Мараджиев.
По думите му разработката се води повече от шест месеца в отдел "Икономическа полиция". Претърсвания и изземвания са извършени в още две области в страната, отдалечени от Пловдив, допълни Костадинов, цитиран от БТА.

Още по темата

По думите му претърсванията са свързани с разследването, а не с Мараджиев.

Вчера служители на "Икономическа полиция" в Пловдив извършваха проверки във фирмата на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев. Той е бил извикан в полицията за обяснения и не е арестуван.

От 13 септември тази година полицията активно работи с Окръжната прокуратура и са провеждани няколкократни съвещания на тази тема, коментира Костадинов. Той бе категоричен, че всички действия са планирани предварително. Образувано е следствено дело, защото тази категория длъжностни лица се разследват по този начин, обясни комисарят. Той уточни, че голяма част от извършените претърсвания и изземвания вчера са станали след предварителни разрешения на Окръжен съд - Пловдив.

Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase