Промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина начерта нови разделителни линии сред партиите. Защо БСП бранят със зъби и нокти предложенията?

"Това не е наша прищявка и не е от вчера. Това е все пак желанието на нашите избиратели. Ние не сме против машинното гласуване, а искаме избирателят да има възможност, което смятам, че е много демократично", заяви депутатът Бойко Клечков от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Според него се получават ненормални положения с протоколи, при които с машина е направен вотът, а при общия сбор след това не се получават резултатите, което навежда на мисълта, че в пространството има някакво вмешателство и някой друг решава за крайния вот.

"Както в хартиената бюлетина, така и в машинното гласуване, ние виждаме съответни нередности и това не може да ни възпрепятства, за да можем все пак да изберем двата вида гласуване. Изборните резултатите могат да бъдат признати от всички, когато всички си гледат работата в самия изборен процес и не допускаме фалшифициране на резултатите", посочи той.

По думите му с хартиена бюлетина да гласуват хора само над 60 години е дискриминация.

"Колегите от "Продължаваме промяната" и ДБ използват в момента парламентарните тактики и техники, за да направят изборния ден непоносим. От сутринта се занимаваме с това да приемем само заглавието. Създаде се напрежение, квесторите трябваше да въвеждат ред. Това са грозни неща за парламентаризма", категоричен е Клечков.

Той предполага, че законопроектът за хартиеното гласуване ще продължи доста време.

Той не изключва възможността БСП да подкрепи "Продължаваме промяната" по някои политики и заяви, че няма как да влязат в коалиция с ГЕРБ и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase