Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще проведе в понеделник консултации с представители на парламентарната група на „Демократична България“.

Срещата е в продължение на разговорите с парламентарно представените политически сили в 48-ото Народно събрание съгласно чл. 99, ал. 1 от Конституцията.

Досега президентът проведе консултации с първата по численост парламентарна група, тази на ГЕРБ-СДС. Проведени бяха и разговори с "Продължаваме промяната", както и с ПГ на ДПС. Разговор имаше и с групата на "Възраждане" и с ПГ на БСП за България.

Радев даде заявка, че ще проведе процедурата до край и ще даде достатъчно време на партии, докато не изчерпат всички възможни варианти в търсене на консенсус за сформиране на правителство. След приключване на кръга консултации той ще пристъпи и към връчване на първи проучвателен мандат.

След ДБ остават консултациите само с "Български възход".

В неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи на партиите една седмица време, в която да седнат всички заедно и да преработят промените в Изборния кодекс, приети от правна комисия на продължило цяла нощ заседание и довели до голям протест на ДБ и ПП в петък.

От „Демократична България” са категорични, че първия мандат, който ще получи партия ГЕРБ, няма да бъде подкрепен. Обединението е готово да подкрепят „Продължаваме промяната” за съставяне на правителство.

Коментари Напиши коментар

10

Тошо

преди 2 месеца

Загуба на време

9

Димо

преди 2 месеца

Дб са големи всезнайковци обаче

8

Анонимен

преди 2 месеца

Радев се среща с Сорос