Снимка: БГНЕС

Меморандумът e в сила, дори има клауза за арбитраж. Това заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов по повод темата за меморандума за 1 млрд. долара с "Джемкорп" и "Ай Пи 3 корпорейшън". По-рано през деня по темата пресконференция дадоха от ГЕРБ.

Според Христов не са били спазени никакви процедури по съгласуване, които са предвидени за такива меморандуми. Нямало решение на Министерския съвет, а самият оригинал на договора бил в чекмедже на служител на служител на министерството. Дори правната дирекция на ведомството била разбрала от медиите за подписването му.  

Служебният енергиен министър беше на посещение на ВЕЦ "Цанков камък", където през седмицата  приключи успешно ремонта й. Той поздрави служителите, които са отстранили  сложна авария. Той призова "Да, България" да се извинят на служителите за всичките им коментари, че съоръжението не се поддържало добре.

Коментари Напиши коментар

30

Мнение

преди 2 месеца

Този на снимката е гербаджийска *** и дава на ГЕРБ стара дъвка, за да отклонява вниманието от поразиите, които ГЕРБ, ДПС и БСП правят на тайни срещи през нощта с изборния кодекс!!!

29

Странно

преди 2 месеца

Въпросът е защо лъже Росен Христов в полза на ГЕРБ?

28

Анонимен

преди 2 месеца

Дилемата е кой казва истината министъра или изпеченият и доказан лъжец Кирчо, който излъга дори и президента.