Снимка: БГНЕС

Няма да си оттеглим предложението за гласуване на хартия. Склонни сме оттеглим предложението за обществения съвет към ЦИК. Спазваме обещанието си към избирателите. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ за Нова Нюз.

Според него ГЕРБ иска да даде избор на българските граждани. "Нямам доверие на машините на флашките, имам доверие на нашите членове на СИК. Не съм видял нещо да е било скрито на заседанието на Правна комисия при обсъждане на промените в Изборния кодекс. В пленарна зала има най-голяма прозрачност - там всеки може да си каже мнението. Не са направени постъпки за гарантиране на машините.

Още по темата
Половината от изпратените за чужбина не бяха проверени на предния вот", смята Биков. И даде пример за сигнали за купуване на гласове в село Грамада, на които никой не бил обърнал внимание.

По думите му 31 района са с избирателни списъци в чужбина. "Колко мандата има и по каква методология се взимат? Всичко това трябва да бъде записано, а не ЦИК да решава нещата както намери за добре. Район "Чужбина" няма как технически да бъде направен", смята Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase