Снимка: БГНЕС

С вас нямаме червени линии и вече демонстрираме мнозинства по темите Еврозона, оръжие за Украйна, енергетика, План за възстановяване и устойчивост, както и по темата със закупуване на вторите самолети F-16. Това заяви Десислава Атанасова по време на срещата между ПГ на ГЕРБ-СДС и „Демократична България“ в зала „Изток“ на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Христо Иванов счита, че независимо от това, че не се очертава ясна формула за съставянето на кабинет и че ДБ не е сред очевидните мандатоносители, е важно да се водят разговори и да се търсят допирни точки.

„Ние не виждаме възможност да подкрепим евентуален първи мандат, но това не ни пречи да имаме допирни точки и да работим заедно“, каза съпредседателят на коалицията и допълни, че това е част от усилието за някаква нормализация на българската политика. Разумна фискална политика и Еврозоната той отбеляза като приоритет, както и темата с правосъдната реформа и антикорупционните усилия. „Нашата диагноза е, че политическата криза в крайна сметка се свежда до нива на недоверие“, обясни Иванов и добави като проблем и системната корумпираност на политическия процес като такъв.

Делян Добрев обърна особено внимание на темата с цените на горивата, като отбеляза, че тя е основна и за ГЕРБ, и за ДБ. Българският потребител продължава да плаща по 3,50 лв., уточни той и добави, че е твърдо решен да продължи борбата с тази несправедливост.

Коментари Напиши коментар

27

Иванова

преди 2 месеца

Христо Иванов е политически труп и това е ясно за всички, дори и за самия него. От месеци насам всякакви проучвания показват, че той повече няма да влезе в парламента. Ето защо сега се опитва да направи някаква коалиция със силните на деня, че да си осигури още известно време във властта.

26

Миленски

преди 2 месеца

ДБ очевидно се провалиха и загубиха доверието на хората. Време е да осъзнаят, че не са никакъв фактор в политика.

25

Васил

преди 2 месеца

Те са си стари другари, пък и министри са си били един на друг и пак ще си бъдат. Иначе само се хвърля пясък в очите на хората с разни спорове.