Синдикатите организират протести срещу политиката на замразяване на доходи.

"Надяваме се служебното правителство да подходи отговорно и да внесе нов проект на Закона за бюджета. Няма как да обясним на работещите, които едва свързват двата края, как техните доходи ще останат замразени при 20% инфлация", коментира Кремена Димитрова от КТ "Подкрепа" в студиото на "Денят ON AIR".

Синдикатите настояват за нов бюджет за 2023 г., а Димитрова определи замразяването на заплатите като лоша политика.

"Ние още лятото държахме минималната работна заплата да стане 850 лв. Тогавашният финансов министър Асен Василев каза, че ще трябва да бъде променена. Разочаровахме се, че не стана с актуализацията на бюджета. Тези пари вече са крайно недостатъчно, към 1 януари сигурно минималната заплата трябва да бъде 900 лв.", добави синдикалистът.

И се закани, ако не бъде предложен нов бюджет, протестите да станат по-мащабни.

"Ако онзи ден хората бяха със знамената тук, следващият път ще бъдат с лопатите. Търпението им се изчерпва. Освен протести и стачки, ние нямаме други полезни действия. По отношение на бюджета, на Плана, хората не трябва да плащат цената на грешни политически решения", заяви Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

"За нас е опция всякакъв бюджет, стига в него да има увеличение на минималната работна заплата. С тази инфлация нали не си представяме, че някой може да живее с 560 лв. на месец", добави гостът.

Вижте видеото с целия разговор

Коментари Напиши коментар

4

Безполезни

преди 2 месеца

и шумни т нар синдикати! С вас,без вас - все тая! Спасението е терминал 2 София от разпадналата се краварска колония...

3

Пенсионер

преди 2 месеца

Ще има ли Коледна добавка?

2

Кого плашите

преди 2 месеца

Синдикатите, много добре знаете, че сте беззъби бабички. Палячи в цирка на комунистическите манипулатори. Що точно лопати. Ще се включите в ремонта на паважа ли?