Снимка: БГНЕС

Над 2300 мегавата ще излязат от енергийната система и това ще стане само след две години. Това са 40%, а зимно време 60%. От "Продължаваме промяната" не успяха да убедят комисията. А аз винаги съм бил за зелената сделка и това, че рано или късно въглищните централи ще излязат от употреба. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред депутатите от ПГ на партията след спора с бившия премиер Кирил Петков.

Още по темата
"През това време са се случили много неща Ние сме инвестирали милиарди в сероочистки", каза Борисов. На Балканите липсва петрол, газ и ток и ние от износител ще се превърнем във вносител. Честито на българския бизнес, каза още той и добави: Ние сме обградени от държави нечленки на ЕС, за които това не важи. И от износители, ще станем вносители на ток.

"Когато говорим за плана за възстановяване, мачът е свирен. Днес стана безпощадно ясно. Това, което редовното правителство на Петков е договорило ще има трайни последици. И може би всички си го заслужаваме за възторга, по който се подведохме по тази Харвардска група", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Мачът е свирен, това е приключено. Енергетиката на България през 2025 г. ще се превърне във вносител и ако си го представим днес, това е автоматичен режим на тока. Това са предложили Кирил Петков и Асен Василев. Ние, българите, си получихме това, което си търсихме. При най-добрата сметка, при 2019 г., както е базовата, както пише в договора са над 2-3 хиляди мегавата. В най-добрият случай ще остане малката американска централа при тези сметки. Не можем да се сърдим на комисията, тя е водеща за зелената сделка. Една дума няма да чуете да кажа срещу комисията", каза още Бойко Борисов.

Според него "надали на президента Румен Радев ще му е приятно по време на служебното правителство да му закичат закриването на енергетиката".
 

Коментари Напиши коментар

108

Българин

преди 2 месеца

Бойко, изкарвай белия кон и се връщай, че тия измамници съсипаха България

107

Бг

преди 2 месеца

Борисов еврогей и дж-ен-д--ър: няма никакво значение какво е построил, защото прокарваше Истанбул.конвенция, ювеналната юстиция и сега оръжие за *** --- камък няма да остане от построеното и каква полза ако България се превърне в Содом. Къде е Содом сега ?Содом е бил богат и проспериращ град на времето си, къде е сега ? Защитниците на Бойка са *** без акъл и душа,сигурно са от пети пол, и се блазнят по лъскавите опаковки на гнилите вафли.

106

Аноним

преди 2 месеца

Борисов Държавник Борисов политик Борисов ЛИДЕР