На прага на зимата - недостиг на дърва за огрев. Има ли нужда от работна група в парламента?

"Бил съм председател на Комисията по земеделието. Тя и законодателната власт имат определени правомощия, и в тази връзка има решения на Конституционния съд, където се казва какво може и докъде може Народното събрание да се бърка в изпълнителната власт", каза напусналият "Има такъв народ" и съветник на министъра на земеделието Пламен Абровски в студиото на "Денят ON AIR."

Още по темата
Според него политиците трябва да успокояват хората, а не да се хранят от страховете им.

"Нормално е презапасяването, след като постоянно се говори, че токът и газта се вдигат, водата ще поскъпне, идва тежка зима. 2022 година сме, но има хора в блокове, които си карат кофи с дърва, защото им е по-евтино. Всички тези хора се запасяват, защото не знаят утре какво ще стане. Този страх, който политиците всяват в хората, трябва да бъде премахнат. Разбирам, че е много по-лесно да манипулираш уплашени гласоподаватели", допълни Абровски в ефира на Bulgaria ON AIR.

И бе категоричен, че ако се продължава в посоката, в която вървим в момента, скоро в България няма да има кой да извършва сеч.

"В момента се създава хаос, който след няколко години ще му берем плодовете, които ще бъдат изключително горчиви. Политиците трябва да започнат да вземат политически решения. Работата на депутатите е да създават законовата рамка на база, на която да се управлява. Политиците трябва да започнат да говорят истината, тя се казва най-лесно", добави Пламен Абровски.

Той призова да се увеличат правомощията на инспекторите на Изпълнителната агенция по горите.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase