Снимка: БГНЕС

“Цените на основни храни отново тръгнаха нагоре. Индексът на тържищните цени се повиши от 1.13 на 2.21 пункта и то на стоките на едро. Става абсолютно наложително да се вдигнат доходите на хората. Увеличението на минималната работна заплата от 650 на 710 лв. за работещи бедни, на ваучерите за храна на работниците от 80 на 200 лв., на пенсиите, което стана благодарение на БСП в предишното правителство, вече е изядено от инфлацията. Не може да влезем в тежката зима с повишени цени и замразени доходи, както предлага служебният кабинет на президента Радев. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на посещение в Трявна, съобщиха от пресцентъра на партията.

Призоваваме парламентарните партии да приемем социален пакет от мерки. Минималната заплата да стане 850 лв. Майчинството през втората година също толкова. Да помислим за необлагаем минимум от 504 лв., колкото е прага на бедност, за подкрепа на енергиино бедните през зимата. И не казвайте, че това е популизъм. Вижте какво става в Европа. Всички европейски държави предприеха безпрецедентни мерки в подкрепа на работници и домакинства. Няма нито една държава, която да е замразила доходите на хората в този момент. Напротив, нека се поучим от Гърция, Италия, Испания, Португалия, Унгария. Германия стигна до колосална подкрепа от 200 млрд евро. Всички те ли са популисти? Мантрата,че тези въпроси трябва да се решават от редовно правителство, е грешна. А ако не се състави такова? Тогава какво - да оставим народа на студ и глад ли? Не. Трябва да гласуваме увеличение на доходите, независимо от това как вървят преговорите за правителство”, допълни Нинова.

На срещата присъства и заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" и председател на Комисията по културата и медиите Иван Ченчев.

Коментари Напиши коментар

63

Пенсионер

преди 2 месеца

До случаен минувач: Тихи 80 годишни дядовци и баби, построихме активите на МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ. Заводи, фабрики, пътища, културни сгради,хотели, почивни комплекси и т.н. Оставихме ви база която, днес наготово ползвате. Нашето сме си го дали. Хубавото е, ме всички остаряват един ден., нали?

62

Анонимен

преди 2 месеца

Икономиката на България ще отива на още по-зле, ако дебеловратите бизнесмени демократи продължават с тези мизерни заплати. Първият ефект от некадърността на дебеловратите демократи се видя отдавна - демографската катастрофа и 3 милиона български граждани в чужбина.

61

Анонимен

преди 2 месеца

След 1989 тези 80 годишни бяха на 47 години и бяха най-големите противници на БСП и поддръжници на СДС. Имаше тогава социологически проучвания за това бяха от възрастовата група 45-55 години, които сега са на 78-87 години.