Снимка: БГНЕС

На кого ще бъде даден трети мандат зависи от развитието на политическата ситуация през идния месец. Борисов иска да е сигурен, че ГЕРБ няма да бъде обвиняван за предсрочни избори. Това заяви за Нова Нюз политологът Димитър Ганев от "Тренд".

Според него позициите на "Български възход" са спорни.

Още по темата
"Ако се оформят контури на коалиция между например ГЕРБ, ДБ И ПП, тогава президентът няма да има избор да не даде мандат на партията на Христо Иванов, за да се състави редовен кабинет. Ако се отива към друг вариант на коалиция, би могло да е "Български възход". Пресилено е да се говори за възможно разцепление в ПП въпреки разнобоя в мненията. Единният блок около предната коалиция вече никак не е така единен", коментира той. И допълни, че Нинова вижда, че ПП влиза в лявото пространство със социална реторика.

Политологът смята, че е възможно ПП да акумулира вот от БСП и ДБ. "Българският избирател на предсрочния вот ще си задава въпроса "Кой ни доведе дотук, кой е виновен"? Особено при положение, че народът иска редовен кабинет. Тези с ясно очертани червени линии ще имат пасив. Сядането на масата с ГЕРБ показва, че ПП искат да има парламент и това за тях не е червена линия", подчерта Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase