Снимка: БГНЕС

Бившия омбудсман Мая Манолова ще отправи искане до президентството за помилване на Десислава Иванчева, която бе осъдена на 6 години затвор за корупция.

В пост във Facebook лидерът на  "Изправи се България" заяви, че присъдата е прекомерна и несправедлива, а условията в затвора в Сливен са лоши.

Още по темата

Ето и цялото й изказване:

Присъдата на Десислава Иванчева от 6 години затвор е прекомерна и несправедлива. Виновна или не, съдът реши след най-знаковото дело на спецпрокуратуратурата, след показен арест, вериги и години по затворите.

5 години след ареста обаче е време за солидарност. Десислава Иванчева е и майка на детенце на годинка, чиято съдба сега остава под въпрос. За всички е ясно, че през тези години тя понесе отговорност и няма да извърши престъпление, а присъдата е несправедливо сурова. Като омбудсман съм посещавала затвора в Сливен и мога да потвърдя за лошите условия там.

Затова ще отправим искане до президентството за помилване на Иванчева.

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 2 месеца

Арестувана е през април, 2018 г. Значи преди 4 години и 7 месеца.

73

Анонимен

преди 2 месеца

Преди 5 години ли беше арестувана?

72

Анонимен

преди 2 месеца

До 25 , но всъщност до всички: в колата и никога не са се озовали 60 000 евро, с които тя да има нещо общо. Това са подхвърлени пари. Преди теста са им дали някакви документи, които са били задължени да подпишат, по които документи е имало от веществото на белязаните банкноти, веднага след това са направили тест на дланите им и те са "светнали", НО САМО И ЕДИНСТВЕНО на ръба на дланите им (които попадат върху листа), а не на целите длани!!! Аз мисля, че това вече беше казано, вие не го ли знаете?