Снимка: архив, БГНЕС

ПП продължава със срещите си в опит да се приеме нов държавен бюджет за следващата година, за да не се стигне до удължаване на този за тази година, както предлага служебното правителство.

Още по темата
Разговорът днес беше с ДБ.

Според Владислав Панев от ДБ обаче прогнозите на ПП са твърде оптимистични по отношение на приходите.

"Светът се насочва или вече е в глобална рецесия и това се отнася най-вече за основните ни партньори - САЩ и страните от Западна Европа", коментира той. Според него е притеснително, че дори по време на дебата за бюджета ще има предизборни обещания.

"Всеки ще иска да купува избиратели", предупреди Панев.

Ивайло Мирчев коментира, че ДБ споделя аргументите на ПП за социалните разходи.

"Но е крайно време да са през цедката на реалността в страната и парите да стигат до тези, които имат нужда от нея. Има хора, построят си къща като читалище и топлят басейна отпред и получават помощи за ток повече от семейство в двустаен апартамент в София", посочи той.

Според Мирчев ПП трябва да подходи много сериозно към втория мандат.

Съпартиецът му Атанас Атанасов призова за същото.

"Както виждаме, първият мандат няма да успее и заради това трябва да се отнесете много сериозно към втория и да се положат усилия да се състави правителство на реформаторите", отбеляза той.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков увери, че ще бъдат отговорна политически сила, но не бива да се отнема възможността на ГЕРБ да състави кабинет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase