Снимка: БГНЕС

"Топлофикация - София" не покрива задълженията си и продължава да трупа дългове, които блокират работата и на "Булгаргаз". Това заяви по време на днешната сесия на СОС председателят на БСП - София и на групата на социалистите Иван Таков.

По думите му от „Булгаргаз“ са изпратили писмо, в което ръководството на държавното дружество настоява за конкретен ангажимент от страна на "Топлофикация - София" и Столична община за ритмичност в погасяването на натрупаните до момента дългове.

"Към този момент натрупаните задължения само към това дружество са стигнали 520 млн. лв. А сумата, необходима на "Топлофикация - София" за газ през предстоящия отоплителен сезон се очаква да бъде около 900 млн. лв.", заяви още той.

Още по темата
Общинските съветници от групата на БСП настояха на следващата сесия на СОС кметът Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на "Топлофикация - София" Александър Александров да представят информация за задълженията на дружеството и предложения за решение на проблема с тях.

"Осигуряването на газ до края на 2023 г. по никакъв начин не означава, че проблемът е отстранен, при положение че дружеството на практика се намира във финансов колапс и не може да си плати количествата газ, които са му необходими, каза Таков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase