Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е убеден, че партиите в парламента могат да стигнат до 40 точки по различните теми. "Всяка дума, казана повече, разваля магията на това да стигнем до общ резултат", допълни той.

Борисов определи парламента като работещ с големи мнозинства по темите за НАТО и ЕС, Северна Македония, предоставяне на военна помощ за Украйна, самолетите Ф-16, еврозоната, 100% диверсификацията на газа и антикорупционната комисия.

Още по темата
На базата на декларация или програма, след постигане на съгласие по политики, може да се направи кабинет с кратък мандат, смята още той. Според него най-вероятно е правителство с третия мандат.

Борисов оцени високо срещите по политики в Народното събрание.

"Аз мисля, че спокойно можем да искаме от президента Радев да отвори темата за бюджета през служебното правителство и министерството на финансите в случая, но преди това бюджетните комисии, социалната комисия, правната трябва да кажат с какви пари се разполага", заяви той.

Борисов е убеден, че партиите в парламента могат да стигнат до 40 точки по различните теми. Определи парламента като работещ с големи мнозинства по темите за НАТО и ЕС, Северна Македония, предоставяне на военна помощ за Украйна, самолетите Ф-16, еврозоната, 100% диверсификацията на газа и антикорупционната комисия.

"За първи, втори, трети мандат трябва да се благодари на президента Радев, че проявява мъдрост и добронамереност да състави правителство и на базата на един такъв документ, подобна декларация или програма може да се направи правителство с кратък мандат до лятото, до местните избори или хикс месеци, да мине зимата, да има парламент по време на войната. И на кой на мандата ще стъпим - най-вероятно е някой трети мандат, но вече с договорености по точно тези политики пред вашите очи - избираме експерти или кой каквото иска да прави в това правителство или изобщо от комисиите в парламента", коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че е възмутен от изказването на служебния енергиен министър пред парламента вчера.

"Говори за престъпления, вие разбирате ли, че ако това, което говори той е проверено и е истина това значи, че лидерите на тази партия, ако разбира се не кажат, че Сашо Кеша е виновен ще имат проблем. И той го казва: "Кирил Петков е купувал природен газ с 30% по-скъпо и не е направил нищо, за да имаме устойчиви дългосрочни договори. Всичко това има състави на престъпления. В момента се мешат във възможностите да се създаде управление, защото изведнъж ако това е вярно, те ще останат без ръководство", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че в момента гласуването с машини е 100%.

"Само, който иска, може да отиде с хартия да гласува. Кое машинно гласуване е прекратено. Невалидните бюлетини са невалидни. Затова ние оставяме 100% машинно гласуване", заяви Борисов пред БНТ.

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 2 месеца

НЕ ЗНАМ КОЙ Е ЖАЛЪК,КОЙ Е СМЕШЕН,КОЙ СЕ ЧУДИ,КОЙ ДЪРЖИ ШЛИФЕРА, НО ЗНАМ,ЧЕ ЕЗИКЪТ МИ ХВАНА ПЛЮСКИ ДА КАЗВАМ, ЧЕ ЕДИНСТВЕННИЯТ ВАРИАНТ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО Е С МАНДАТА НА ГЕРБ-СДС ПРАВИТЕЛСТВО СЪСТАВЕНО ОТ СТЕФАН ЯНЕВ - КАКТО ГО СЪСТАВИ БЕЗ НИКАКВИ УСЛОВИЯ ОТ ГЕРБ-СДС ЗА МИНИСТРИ,ЗАМ-МИНИСТРИ И ДРУГИ ИСТРИ. ВРЕМЕ Е БОРИСОВ ДА ПОКАЖЕ НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ, А АЗ СЪМ ГОТОВ ЗА НОВИ ИЗБОРИ ОЩЕ СЛЕД 03.10.22!!! Г-Н ПРЕЗИДЕНТ ВИЕ СТЕ НА ХОД !!!

80

....

преди 2 месеца

До до ...! Всички я знаят щ, коя е Мата Хари! Христо Иванов я замества в джипа на Бобоков , като я няма! И Радев, и Рашков също знаят коя е ! Има я на снимка и на яхтата на Божков! Ако Борисов я спомене, няма да е джентълменско, да топи жената с която е спал! Единственият начин, ако снимките са "истински", тя сама да излезе с името си, и да свидетелства! Но това никога няма да се случи! Защото всичко е проста ченгеджийска постановка, скалъпена по най-гнусният начин!

79

Анонимен

преди 2 месеца

Smazkan muschmol skoro ste ti samrysne usmivkata Iszo e svoboden samo toi stete perne