Снимка: БГНЕС

Модел на „политически стерилен кабинет”, без участието на ярки политически фигури и реализиран с третия мандат, вижда заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той го определи като „екзотичен”, но не толкова лош.

Според Дончев такъв кабинет трябва да се формира с участието на колкото повече партии и с ясен списък от задачи – с ясен мандат и ясен срок на годност. Един такъв модел може да не се окаже толкова лош, каза Томислав Дончев пред Нова тв.

Относно държавния бюджет, Дончев попита: Как да внесем бюджет с ПП? Разминаванията ни са за десетки милиарди.

По думите му между преобладаващата част от партиите трябва да има консенсус по отношение на това как да изглежда един бюджет.

„Вижте разговорите вчера. Разминаванията по отношение на макроикономическите показатели, по отношение на прогнозите са в размер на десетки милиарди. Как при тази ситуация да бъде внесен бюджет? Внасянето на бюджет е ексклузивен ангажимент на кабинета, бил той служебен или редовен, каза Дончев и уточни, че парламентът не може да задължи правителството да го направи.

Според депутата от ГЕРБ-СДС най-лошият вариант е гледането на бюджета да се превърне в състезание по популизъм. Той подчерта, че това не бива да се допуска - "партиите да си купуват народна любов с бюджетни пари".

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 месеца

Дончев вижда.Не знаех,че гробаджиите освен крадци са и ясновидци.Аз виждам Боко в панделата.

28

Анонимен

преди 2 месеца

Сложете боко .той е най ярък !

27

До Shark

преди 2 месеца

Ами 12 години управляват от Герб, нормално е да има техни кадри в администрацията. Това за месец не се получава, освен с военен преврат. А ИТН никаква работа на Герб не са вършили, просто не се разбраха с ПП-то за постове и пари. А Герб, съвсем естествено, се възползва от създалата се ситуация и официализира нещата. Това е работата на опозицията, няма как да застане на мястото на ИТН и да подкрепя ПП-коалицията.