Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпредседателят на ПП Кирил Петков се обединиха около мнението, че трябва да се раздели политическото говорене за мандати с решаването на реалните проблеми на хората и приемането на нов държавен бюджет.

„Хората са ни изпратили тук, за да решаваме точно тези проблеми и ние вярваме, че колкото по-скоро, толкова по-добре е да се внесе нов бюджет от служебното правителство и всички заедно да се обединим около тези проблеми“, каза Петков по време на срещата с представителите на левицата за бюджета за следващата година.

Нинова посочи, че предложението на БСП е минималната работна заплата трябва да е 50% от средната или 850 лева. Петков каза, че искането на ПП е тя да се вдигне на 860 лева.

„500 000 са работещите бедни и за нас е много важна грижата за тях. Предлагаме ваучерите да останат в размер на 200 лева, наш приоритет са и децата, младите семейства“, отбеляза лидерката на социалистите.

Още по темата
Тя настоя, че лекарствата и учебниците трябва да са безплатни за децата, като тази мярка струва 180 милиона лева.

Сред другите предложения на БСП е младите хора до 26 години да се освободят от данък върху доходите, майчинството да следва минималната работна заплата, 300 лева да е подкрепата за учениците до 12 клас.

„Държим на преизчисляването на пенсиите, да търсим варианти да въведем справедливост в пенсионната система. Важна е подкрепата на енергийно бедните, въвеждането на две тарифи за плащане на енергоносителите и да говорим отново за таван на цените на ток, парно, вода и газ“, посочи Нинова.

„Между 2 и 3 милиарда лева струват нашите предложения и смятаме, че могат да се намерят пари за тях“, обобщи тя.

Коментари Напиши коментар

162

Аз

преди 4 месеца

Хора, усещате ли, как тези високоЕнтелЕгентни чуждоземски възпитаници обърнаха политическия и парламентарния живот в България на покер?!

161

Реалист

преди 4 месеца

Пенсионер съм с 2115лв пенсия ! Ама защо ще се раздават 70 коледни и на тия с още по гелеми пенсии ? БСП ако ще и 5000лв да ми бяха дали пак няма да гласувам за тях защото знам че това не е честно към бедните млади хора !И по тоя начин тия левове могат да станат стотинки !

160

Ефекта Радев/ПП-40%

преди 4 месеца

На минимална заплата са по селата в библиотеките,чистачки в кметствата,разни читалища.Дето цел ден работата им е най-много да обере паяжините и да запали печката ако има печка -повечето са на климатици.Та тия и за 200 лв работа не вършат.Има и разни селскостопански бази дето зимата само се лежи и шефо ги държи да има хора за лето иначе ще ги съкрати при висока минимална. Та пак ПП и БСП правят некви опити да фалират държавата по стар комунистически обичай.Само вдигат цените на такси и здравни!