Снимка: БГНЕС

По обвинение на Софийската районна прокуратура е осъден полицай от 8-о РПУ, обвинен за шофиране след употреба на алкохол.

В.В. бе привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 октомври вечерта в ж.к. „Дружба“ е управлявал автомобил, марка „Пежо“, когато е самокатастрофирал в паркирана кола.

Още по темата

 Обвиняемият дал проба за изследване в болница, резултатите от която показали, че В.В. е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,45 на хиляда.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Софийският районен съд наложи на В.В. наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок и 14 месеца лишаване от право за управление на МПС. Решението е окончателно, с оглед признаване на вина от страна на дееца, като присъдата е на база споразумение.

Коментари Напиши коментар

9

АЗ

преди 2 месеца

За ударена кола-затшор.' За убито дете на пешеходна пътека-условна.' Ние сме уникални.

8

Анонимен

преди 2 месеца

А какви са последствията за добрия "колега" опита; се да поеме вината?

7

Анонимен

преди 2 месеца

Уляляяя... И аз, програмистът, с новото немско возило, един път карах пиян. На дрегер 1.8. В районното ми послаха червения килим. Лежат 2 часа. Оправих сума компютри на служителите. Отнасяха се като цар с мене. На кръвна 0.4. Осъдил ги за задържането. Кеф голям беше. Ама не им се сърдя.