Снимка: БГНЕС

При смесено гласуване много повече български граждани ще могат да упражнят правото си на вот, каза депутатът от БСП Вяра Емилова в ефира на Нова Нюз.

Според нея избирателната активност е спаднала след въвеждането на изцяло машинния вот, тъй като част от хората се страхуват да гласуват с машина.

Още по темата
"Притеснения за манипулиране и контриране на вота винаги ще има и при изцяло машинен вот, и на всички следващи избори. Затова е важно хората в избирателните комисии да следят за честността на вота, а органите на реда да противодействат на купуването на гласове", коментира Емилова.

Коментари Напиши коментар

11

Финансист

преди 2 месеца

При смесено и при каквото и да било гласуване, партиите ще получават все по-малко пари от субсидии. Като не им стигат левчетата, да си слагат шапките и да отиват да просят. Ще им дам жълтите си стотинки. Толкова за партиите, политическите им лидери и парите. Поздрави за тези от БНБ.

10

баба мара

преди 2 месеца

когато нинова се махне и тези зад гърба и тогава ще се повиши изб активноствие нали си осигурихте купените гласове с хартиените бюлетини досега самопрос-то-тии не знаете накъде да гледате и какво да правите

9

Анонимен

преди 2 месеца

Гласуването трябва да се повиши ,,,шом чуя ТРЯБВА МИ Е ЯСНО,ЧЕ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ