Снимка: БГНЕС

През следващите дни предстои взимането на ключови решения в НС, както и връчването на мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство.

"Трябва да има две страни, за да има диалог. "Продължаваме промяната" се стреми към нови избори. А докато дойдат, се опитват да приемат популистки неща. Всяко нещо, което правят, е провал на опитите за сформиране на правителство", заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че на всяка цена трябва да има редовно правителство.

"Всяко правителство е вариант, ние на всяка цена трябва да сформираме правителство заради хората. Този, който ще управлява в следващите 6 месеца, ще бъде изкупителна жертва", посочи народният представител пред Bulgaria ON AIR.

И уточни, че "Възраждане" не е опция за коалиране, защото ГЕРБ няма допирни точки с политиките на партията на Костадин Костадинов.

Добрев изрази възмущението си от бойкота на "Промяната" срещу заседанието на Комисията по правни въпроси.

"Ние вече подкрепихме осмия им приоритет - Законът за КПКОНПИ е приет единодушно. Може ли от 16 приоритета най-важният да ти е осмият и когато се гласува в комисия - теб да те няма? Те уж искат нещо, ние ги подкрепяме, а те не участват и после все намират за какво да се разсърдят. Положението им е "Сърдит Петко, празна му торбата", коментира депутатът от ГЕРБ.

Партията му няма да подкрепи правителство с мандат на "Продължаваме промяната". "Това означава да имат ключови министри и да си продължат далаверите - с горивата, батериите, с Плана за възстановяване", мотивира се Добрев.

По отношение на поевтиняването на горивата той посочи, че те могат да струват с един лев по-малко още от декември. А промяната, която ГЕРБ предлага, е като при електроенергията, където има Фонд за енергийна сигурност.

"По същия начин можем да задължим "Лукойл" и "Литаско" да правят вноски, това не е данък, нито е акциз, нито е мито. Затова правим закон. Така реално може да бъде с 1 лев по-евтина цената на горивата. Който не подкрепи закона, ще означава, че има интерес от "Лукойл" и "Литаско", добави Делян Добрев.

Депутатът от ГЕРБ беше категоричен също, че България е готова за Еврозоната, а това ще донесе само ползи за страната.

"Това е уникален шанс за България, трябва да се борим със зъби и нокти. Ще има сравнително по-ниски лихви, те в следващите 1-2 години ще нарастват, държавата ще се финансира на 6%, лихвите ще се отразят на гражданите. Разликата в лихвите на страните извън Еврозоната ще бъде поне 2%. Което се равнява на 1000 лв. на година за всяко домакинство", поясни Добрев.

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 месеца

Отивай си гледай оранжериите към Хасково подлезурко

32

Анонимен

преди 2 месеца

По добре ПП отколкото вие които наричахте пенсионерите Лош човешки Материал

31

??????75

преди 2 месеца

МНОГО ИМ СЕ ИСКА НА ТАТКО ПЕТКО И ППтата СА НАИВНИЦИ !!!!!