Снимка: БГНЕС

Кой прати "Съдебна охрана" на председателя на БСП Корнелия Нинова?

"Прокуратурата се постара през последния месец по всячески начин да се меси във вътрешнопартийните дела на БСП и то по една жалба на човек, който беше изключен от БСП – Кирил Добрев. Някой да се занимава с БСП от страна на прокуратурата не се е случвало не само с БСП, но с която и да е партия от 1989 г. насам, така че буди доста подозрения", заяви Борислав Гуцанов от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

Той постави редица въпроси, чиито отговори според него прокуратурата трябва да даде и обясни, че тези питанки са причината БСП да желае оставката на Гешев. Той уточни, че е много важно да има съдебна реформа и че трябва да има воля в Народното събрание, след което добави, че е много по-добре да има редовен кабинет.

"Разбира се, че даване на оръжия за Украйна минава всички нормални граници на водене на политика в България. Ние се надявахме, че в Народното събрание ще започнем да говорим по големите проблеми, които вълнуват всеки един български гражданин, а това са как ще се презимува тази година, ще има ли хора, които да умират в прекия и преносния смисъл от студ и от глад, има ли воля това НС да наложи таван на цените на енергията, на водата", посочи Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него даването на оръжия ни прави "ястребска страна" и страна в конфликта. Той категорично не е съгласен с твърдението, че по този начин ще модернизираме армията.

"Ние не сме дали оръжие, което да е на въоръжение в Българската армия. Ние търгуваме с над 50 страни оръжие. Със сигурност няма директно изнасяно оръжие от България за Украйна, произведено във военнопромишлен комплекс на България. Няма изнесено въоръжение", констатира гостът.
Гуцанов смята, че от страната ни се иска да се разоръжи за пореден път, давайки оръжия на Украйна. Според него не бива ние като най-бедната държава и най-слабо въоръжената в ЕС, да си дадем последните оръжия, с надеждата, че някой друг ще ни даде нови.

"България трябва да бъде страната, която да призове за мирно решаване и да не бъде Турция водещата държава, а България като славянска държава да бъде тази, която да поиска тук да се водят мирните преговори. Това подхожда на страната ни, а не да даваме оръжие на конфликт, който е на 250 км от границата", убеден е Гуцанов.

"Днес пристигна доклад, който не е подписан от управителя на БНБ, не е изпратен и официално от управителя на БНБ, от сътрудник на БНБ е пратен докладът, което буди много въпроси. Има държави в ЕС, които не пожелаха да влязат в Еврозоната. Ние не сме против Еврозоната, а против времето. Това трябва да бъде в най-подходящия момент", заяви гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase