Снимка: БГНЕС

"Буквално преди няколко дни Министерството на иновациите и растежа изпрати за одобрение в Европейската комисия Програмата "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация", чиято стойност е 2,14 млрд. лв.

Още по темата
Това е вашата програма, на учените и изследователите, това са вашите пари". Това каза министър Александър Пулев пред гостите в БАН на церемонията по случай 1 ноември – Ден на народните будители.

По думите на министър Пулев за първи път в историята на управление на европейски средства в България има специална европейска програма за взаимодействието между бизнеса и науката.

С тези нови 2 млрд. лв. МИР ще стимулира сътрудничество с български и международни компании – малки, средни и големи, с научни и развойни центрове у нас и по света. По програмата могат да кандидатстват институтите на БАН, висши училища, научноизследователски организации и бизнес. Ще се финансират и Центрове за върхови постижения и Центрове за компетентност, съобщи Нова.

"Разчитаме на вас да продължавате да осветлявате пътя, а ние ще бъдем до вас да ви помагаме с финансиране. С вас сме! Служебното правителство е кабинетът на действието и ускорението. Държавата работи на пълни обороти", категоричен бе министър Пулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase