Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Румен Радев ще проведе днес консултации с втората по големина парламентарна група в 48-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната" (ПП).

Още по темата
Срещата от 10:00 ч. на "Дондуков" 2 е в рамките на консултациите, които държавният глава провежда съгласно Конституцията с парламентарните сили, преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство. На 26 октомври Румен Радев се срещна с ГЕРБ - СДС.

Президентът Радев обяви, че няма да бърза с раздаването на мандатите, защото парламентът има да свърши много работа, и ще провежда консултациите изчерпателно, за да бъдат обсъдени кризите пред страната и възможностите за тяхното решаване.

Държавният глава заяви, че е важно политическите партии да осъзнаят необходимостта от конструктивен диалог, компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Цикълът "избори след избори" не е най-доброто решение, така че връчването на първия мандат ще зависи и от хода на консултациите, коментира президентът.

При откриването на 48-ото Народно събрание на 19 октомври съпредседателят на ПП Кирил Петков, заяви, че в този парламент "Продължаваме промяната" ще възстанови работата си оттам, откъдето бе спряна, този път като конструктивна, предвидима опозиция. Петков декларира, че ще работят, за да оправдаят доверието на своите избиратели и за решаването на истинските проблеми на хората.

Позицията на партията е, че е важно да бъде съставено правителство с оглед на законите, които трябва да се приемат по Плана за възстановяване и устойчивост, както и за Закона за държавния бюджет, но няма да подкрепят кабинет с първия мандат на ГЕРБ.

Нашата дефиниция на евроатлантическо правителство е евроатлантическо правителство без корупция, заяви Кирил Петков на 7 октомври, припомня БТА.

 

Коментари Напиши коментар

5

Асан

преди 4 месеца

Май съм много пpocтy a:)))

4

Аноним

преди 4 месеца

А отборът на Радев поведен от неговите юмруци строши държавата едни искат само ТЕ да са на баницата алчни жадни за власт за пари и не ги интересуват обикновените българи лъжи рушене саботажи Кражби наглост безнаказаност държавата на блатото

3

Анонимен

преди 4 месеца

Тупкането на топката не е в интерес на всички, икономиката ни е на командно дишане, без енергетиката и военно промишления сектор, но това не може да държи стабилна България и заемите, които се теглят като изоглавни ще докарат крах на много, Мако ще захлебят и за пра, пра внуци