Снимка: БГНЕС

В Благоевград вчера се стигна до напрежение, след като беше открит македонски културен клуб.

Още по темата
Организацията, стояща зад откриването е регистрирана в Канада и няма нищо общо с правителството на Република Северна Македония.

На откриването дойдоха лидерът на опозиционната партия в Северна Македония Християн Мицкоски и главният секретар на президентството на югозападната ни съседка Миле Бошняковски. Протест срещу откриването също беше организиран от политическа партия ВМРО, съобщи БНТ.

Важно е, че всичко мина спокойно и общественият ред не беше нарушен - така коментира вчерашното събитие кметът на Благоевград Илко Стоянов.

    "Не мисля, че тук ще има каквито и да е посегателства. Благоевград е много национален град, където живеят хора от различни националности и живеят като една общност помежду си. Така че не очаквам никакви посегателства в тази посока. Ако при мен като кмет постъпят някакви сигнали, аз ще ги предам на съответните компетентни органи", каза Илко Стоянов - кмет на Благоевград.

По думите му, клубът е нелегитимен, защото не отговаря на Закона за устройство на територията, че е културен дом. Това е по-скоро офис, в който се събират хора на частен принцип. И няма как да носи гръмкото име културен дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase