Снимка: БГНЕС

В Благоевград вчера се стигна до напрежение, след като беше открит македонски културен клуб.

Още по темата
Организацията, стояща зад откриването е регистрирана в Канада и няма нищо общо с правителството на Република Северна Македония.

На откриването дойдоха лидерът на опозиционната партия в Северна Македония Християн Мицкоски и главният секретар на президентството на югозападната ни съседка Миле Бошняковски. Протест срещу откриването също беше организиран от политическа партия ВМРО, съобщи БНТ.

Важно е, че всичко мина спокойно и общественият ред не беше нарушен - така коментира вчерашното събитие кметът на Благоевград Илко Стоянов.

    "Не мисля, че тук ще има каквито и да е посегателства. Благоевград е много национален град, където живеят хора от различни националности и живеят като една общност помежду си. Така че не очаквам никакви посегателства в тази посока. Ако при мен като кмет постъпят някакви сигнали, аз ще ги предам на съответните компетентни органи", каза Илко Стоянов - кмет на Благоевград.

По думите му, клубът е нелегитимен, защото не отговаря на Закона за устройство на територията, че е културен дом. Това е по-скоро офис, в който се събират хора на частен принцип. И няма как да носи гръмкото име културен дом.

Коментари Напиши коментар

19

Клец

преди 4 месеца

Фуки-таки. Цоки , боки

18

Анонимен

преди 4 месеца

Що триете коментари, модератори скапани, вие трафик искате ли или и вие ще си купите ботове да ви пишат коментарите като в Гневник?

17

Анонимен

преди 4 месеца

Вместо да се мисли как да се подобри стандарта на хората в Македония и България ,ще ни занимават с тези клубове.Не случайно избират имена,които да предизвикват интерес и да има разногласия.Незнам народа докога ще Ви търпи и в Македония и в България.Време е за работа,а не за безумия.Дайте работете и не се занимавайте с тези от ВМРО от двете страни на границата.